miércoles, 4 de noviembre de 2015

Reunió d'equip


Hola,

Avuiparlaré sobre una reunió d’equip. Destaco aquesta per tres raons: va ser la primera a la que vaig assistir com a membre de l’equip; i la segona, perquè considero que va recollir tot un seguit d’aspectes de diagnòstic i actuació,  perspectiva psicopedagògica molt clars; per últim, perquè feia molt de temps que no participava en una reunió d’equip on tothom, des de la seva perspectiva, i dins el respecte, la reflexió i la valoració, va aportar coneixements i estratègies. Es nota una tradició de treball en equip molt consolidada i efectiva.


A la primera part de la reunió, es van fer un seguit de comunicacions informatives i organitzatives. Un cop fetes, l’equip directiu, encapçalat per la directora i la cap d’estudis, anunciaren que aquesta reunió es reorientava de cara a poder tractar un tema candent i que afectava a tota l’escola.


Així doncs, es va tractar un fet succeït el dia anterior: un conflicte greu entre un alumne i un professor de taller. Per raons de brevetat i de codi deontològic, no explicaré aquí fil per randa el desenvolupament de la reunió. M’interessa més destacar aquells aspectes que considero importants de cara a la construcció d’un relat del fet de forma col·laborativa i encarat a la prevenció i millora de la qualitat de l’educació en l’escola Cintra.


S’inicia un procés de contextualització, recollida d’informació de totes les parts (testimonis, professor, noi, família), anàlisi, reformulació i establiment de primeres accions, encara que es té una òptica més general: clima general, estratègies per afrontar situacions semblants, estratègies de prevenció, adequació al Projecte educatiu, punts febles (per exemple, la possible dependència de la presència dels tutors), punts forts

El resultat van ser tot un seguit de propostes d’acció, després de seleccionar les més adients: recuperar el clima relacional de respecte, necessitat d’acompanyament en situacions d’aquesta mena i fer mediació entre les parts implicades, conjuntament amb un treball familiar. Aquestes estratègies, repeteixo, van ser


Va ser una reunió productiva, efectiva i eficient, sota el meu punt de vista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario