viernes, 16 de octubre de 2015

Primera aproximació

Hola,


Us faré una primera aproximació al centre on faré el pràcticum.
Es diu Cintra i està situada al barri del Raval de Barcelona. Val a dir que és una escola que conec des de la seva creació, donat que jo treballava com a educador social a una de les entitats del barri.
És una escola privada concertada ordinària. Sorgeix d'una iniciativa de fa 20 anys precisament, de més de 20 congregacions religioses i, en l'actualitat, són 37. Aquesta iniciativa va ser creada arran la implementació de l'ESO i davant el gran i creixent absentisme escolar i les dificultats socials que presentava l'alumnat  del territori.
Les característiques més rellevants del Cintra són que tots els i les alumnes venen amb un informe de l'EAP per necessitats educatives especials, sobre tot actitudinals i socials, que pertanyen a la Zona, o a territoris limítrofes. És una escola d'una sola línia, amb capacitat per a 48 places, que es desdobla en dos i, per tant, hi ha 8 aules amb 8 tutors. L'atenció és molt individualitzada i hi ha un seguiment acurat amb els menors i les famílies.


L'equip directiu està format per la directora, la cap d'estudis i la coordinació de tallers, i l'equip docent està format pels 8 tutors i els professors de l'àrea tecnològica (tallers de ceràmica, electricitat, fusteria, mecànica, cuina, tecnologia i informàtica), a més a més dels tallers que es realitzen a d'altres entitats del barri (ràdio, capoeira, ritmes). Són, de fet, l'únic centre de secundària de la zona que també treballa amb l'alumnat totes les tardes, excepte divendres.
Treballen molt en xarxa amb altres entitats, serveis i recursos del barri del Raval de Barcelona, a banda dels educatius: serveis socials, els Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA), serveis de salut i salut mental, centres oberts, etc.
Per últim, de moment, la meva tasca ha estat integrar-me a l'equip docent. Participo, sobre tot, a 3r de l'ESO, encara que també ofereixo suport a altres cursos si és necessari. També participo de les reunions d'equip i de formació setmanals.




Si voleu més informació sobre l'escola, la podeu trobar a www.escolacintra.com


Seguim!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario